Arjen Kamphuis

Lead Advisor Infosecurity, Brunel

Arjen Kamphuis

Lead Advisor Infosecurity, Brunel
https://www.linkedin.com/in/arjenkamphuis/

Biography

Arjen Kamphuis studeerde natuurwetenschappen aan de universiteit van Utrecht en werkte voor IBM als IT-architect, trainer en IT-strategie adviseur. Hij is gecertificeerd IT-auditor en informatiebeveiligingsexpert (CISA, CISM). Sinds 2002 is hij ook betrokken bij het nationale IT-beleid op het gebied van open standaarden en open source in het publieke domein.

Arjen adviseert directies van publieke instellingen, F500-bedrijven en nationale overheden over de relatie tussen IT-strategie en informatiebeveiliging. Als adviseur helpt hij klanten hun IT-strategie & IT-architectuur te baseren op open standaarden en hen zoveel mogelijk onafhankelijk te maken van specifieke producten of leveranciers.

Naast zijn werk als adviseur van grote organisaties helpt Arjen journalisten en medewerkers van NGO’s in de dagelijkse praktijk van persoonlijke informatie-/communicatiebeveiliging, zodat zij veilig kunnen opereren in gevaarlijke landen. Arjen z’n handboek ‘information security for journalists’ wordt in 50 landen gebruikt en is vertaald in het Spaans en Turks. Het handboek is o.m. gebaseerd op de best practises van diverse voormalige medewerkers van de organisaties als de NSA, CIA, MI5 en Wikileaks waar Arjen op dit onderwerp intensief mee samenwerkt.

All session by Arjen Kamphuis