Schrijf je in voor 5 oktober
Cybersecurity is een belangrijke pijler onder bedrijfscontinuïteit. Het gaat echter verder dan alleen de beveiliging van ICT-systemen. Zo is er het groeiende belang van data privacy. Beide onderwerpen staan nog niet zo lang op de bestuursagenda. Tijdens de summit wordt het belang van cyber security en data privacy voor organisaties op strategisch niveau belicht.
SECURE DRIVEN ORGANISATIONS
5 OKTOBER

Secure Driven Organisations

Cybersecurity is een belangrijke pijler onder bedrijfscontinuïteit. Het gaat echter verder dan alleen de beveiliging van ICT-systemen. Zo is er het groeiende belang van data privacy. Beide onderwerpen staan nog niet zo lang op de bestuursagenda. Het zijn ook thema’s waarvan de meeste bestuurders nog steeds vinden dat die alleen interessant zijn voor ICT’ers. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van governance, compliance en aansprakelijkheid, is security echter een thema dat de organisatie als geheel moet betreffen. Om te beginnen op bestuursniveau.

Hoe kunnen bijvoorbeeld CISO’s security op de juiste manier blijvend onder de aandacht brengen van hun Raad van Bestuur of directie? En omgekeerd: wat zijn de juiste argumenten voor RvB of directie-leden om security als vast item op de bestuursagenda te zetten?

Tijdens de summit wordt het belang van cyber security en data privacy voor organisaties op strategisch niveau belicht. Verder is er ook aandacht voor data privacy-regulering. Met een positieve insteek, want security én data privacy vormen niet alleen een potentieel risico: zij bieden organisaties ook kansen.

Zowel theorie als praktijk worden belicht door een aantal vooraanstaande sprekers. Tijdens de aansluitende discussie sessies is er de mogelijkheid om dieper op de materie in te gaan en individuele business cases te bespreken.

Schrijf je in voor 5 oktober

Programma

5 OKTOBER

13:30 – 14:00 Ontvangst

14:00 – 15:30 Plenair

15:30 – 16:15 Pauze

16:15 – 18:00 Rondetafels

18:00 – 20:00 Food & Drinks

Doelgroep

CIO/CISO/VP

Locatie

Villa Vught

Laan van Voorburg 1

5261 LS  Vught

Sprekers & Moderatoren

Arjen Kamphuis

Lead Advisor Infosecurity, Brunel

Anja Dekhuijzen

Partner / Advocaat, Whitebridge

William Binney

Former Analyst & whistleblower

Erik Beulen

Full professor at Tilburg University & Academic Director at TIAS
Day 1
05 okt 2017
13:30 – 14:00

Ontvangst

14:00 – 15:30

Plenair

Cyber Resilience in the context of DevOps

DevOps agility requires organizational adjustments and additional tooling to ensure cybersecurity. At the same time, the challenges of the cybersecurity labor market drive the need to increase tooling’s impact and to consider outsourcing. In turn, these require carefully focusing on cybersecurity governance, including the assignment of accountability and responsibility.

This presentation is based on an earlier version and blog for CISQ by Erik Beulen, Walter Bohmayr, Stefan Deutscher and Alex Asen -all BCG at the time of publication.
Erik Beulen

Info-security and intelligence challenges in Europe

William Binney, who worked as an analyst for the NSA at the time, created the basis for automating signals intelligence analysis. William Binney left the NSA in 2001 in protest over the adoption of mass-surveillance and resulting failures by the agency.  He will talk about the main challenges for European business-leaders and especially on the growing problem of digitally-enabled industrial espionage that is costing Europe about 200 billion euro per year in lost economic opportunities
William Binney

Cybersecurity-crisis als kans

Betrouwbaar en integer functionerende informatiesystemen zijn net zo belangrijk als elektriciteit en water. Verstoringen kosten mensenlevens en de economische schade is onoverzienbaar. De meest gebruikte (Amerikaanse) technologieën in Nederland zijn inherent onbetrouwbaar en onbeveiligbaar (zie Snowden & Wikileaks). Ons hangt een digitaal zwaard van Damocles boven het hoofd dat door allerlei kwaadwillende actoren (ook staten) kan worden gebruikt.

Er zijn alternatieven die Nederland veel veiliger kunnen maken. Deze zijn macro-economisch aanzienlijk voordeliger en kunnen zo’n 15-25 miljard euro aan extra economische activiteit op jaarbasis creëren, los van mogelijke export van producten en diensten naar andere landen. Maar een langetermijnvisie en leiderschap om samen te werken zijn noodzakelijk. CIO’s kunnen een enorm verschil maken voor zowel hun eigen organisaties als de samenleving in het geheel. Let’s be heroes!
Arjen Kamphuis
15:30 – 16:15

Pauze

Rondetafels

Informatiesystemen vormen de backbone voor processen die ons dagelijks leven voorzien van alle moderne gemakken. Financiële transacties, communicatie, het geautomatiseerde logistieke proces wat ons voedsel levert, de aansturing van nutsbedrijven. De bewaking van dergelijke systemen voor gevaar van buitenaf, cyber security, is een eindeloze strijd. Met het toenemende gevaar zijn ook de ontwikkelingen nemen toe. In deze sessie is er ruimte voor onze plenaire sprekers om dieper in te gaan op vraagstukken zoals het outsourcen van security, privacy en surveillance en de gevaren van de huidige informatie systemen en kansen.  
18:00 – 20:00

Food & Drinks

Partners

De Secure Driven Organisations Summit wordt mogelijk gemaakt door onderstaande partners:

ICT Media organiseert rondetafelsessies, congressen, workshops en exclusieve diners voor executives op het kruispunt tussen ICT, innovatie en leiderschap. In onze uitgaven reiken wij kennis aan over de laatste ontwikkelingen en uitdagingen waarmee bestuurders, CIO’s, CDO’s, IT managers en sourcing-professionals te maken hebben.

Interesse in de diensten of producten van ICT Media? Neem dan contact met ons op!

Laan van Voorburg 1
5261 LS Vught

073 – 614 00 70

events@ictmedia.nl

Maandag – Vrijdag : 08:30 – 17:30