27
feb

Albert van Veen, Schiphol: “We moeten het onderscheid maken met digitalisering”

Geïnspireerd door de oproep van organisator Rob Beijleveld om niet de leider van de volgers maar gewoonweg een leider te zijn, trapt Schiphol-CIO Albert van Veen het Jaarcongres Innovatie & Transformatie 2015 af met een geïmproviseerd, vlammend betoog over het belang van innovatie en de rol van IT daarbij. Voor de vuist weg pratend en met zijn koffiebekertje nog in de hand komt Van Veen tot de conclusie dat IT van oudsher erg goed is in het ondersteunen van de business, maar minder ervaren in het initiatief nemen om tot innovatie te komen. “Maar we zijn verplicht om de strijd aan te gaan. We moeten de beste willen zijn. Alleen IT heeft hier verstand van!” De zaal beloont hem met een applaus.

Leave a Reply